TEMADAG - SLÅ LÄNGRE - LÖRDAG 8/9

Nyhet 2018! Denna kurs riktar sig till dig som vill öka din svinghastighet och slaglängd. Dessutom ger vi dig verktyg för att förbättra din allmänhälsa och golffysik så att du kan spela golf längre. Under en heldag kombinerar vi fys och teknikträning för bästa resultat.

Tränarteam

Helena Dahlberg - PT & Massageterapeut

Helena driver företaget Magstödet och finns till vardags på hälsohuset i Bollebygd. Hon arbetar med personlig träning och massage men leder även grupper i core, stavträning och funktionell styrka.

Helena finns med på introduktionen där hon tillsammans med Peter och Alexander pratar kring kopplingen mellan golfsving och fysik. Hon genomför också ett gruppträningspass med inriktning på golfspecifik fys- och rörlighetsträning. Fokus under detta pass är att ge dig konkreta verktyg och övningar som du kan jobba med för att förbättra din rörlighet, styrka och balans kopplat till golfsvingen.

Alexander Östanbäck & Peter Brattberg - PGA Golfinstruktörer

Vi kommer under kursen på ett enkelt sätt koppla svingtekniken till fysiken och kroppens funktioner så att du som deltagare får en förståelse för vad just du kan göra för att öka din svinghastighet och slaglängd. 

Vi kommer jobba med att optimera klubb- och bolldata för att maximera din slaglängd med den hastighet du redan har men också ge konkreta övningar, drillar och sätt att träna för att öka din hastighet.   


Både Peter & Alexander är certifierade av Scott Cowx. Scott är instruktör i Kanada och har under många år specialiserat sig på svinghastighet- och slaglängdsökning.

Kursinformation

Program:
8-9 - Samling, Uppvärmning, Insamling av Trackmandata och Video
9-10 - Intro -> Kopplingen fysiken/golfsvingen
10-11.30 - Fysträning med Helena D
11.30-12 - Ombyte, dusch
12-14 - Lunch & Teori kring svinghastighet och slaglängd
14-17 - Träning med fokus på slaglängdsökning
17-17.30 - Samanfattning & Avslut

Medtag: Golfutrustning, kläder för lättare fysträning, ombyte efter fyspass.

Kostnad: 995 kr
Antal platser: 12
Anmälan: Via mail peter@hultagk.se