Ordförandebrev

Hulta den 15 maj 2018

Ordförandebrev

Hej alla medlemmar i Hulta GK

Äntligen har golfsäsongen kommit igång igen och vi har fått möjlighet att utöva vår golf på golfbanan och inte på anläggningar som World of Golf mm. Jag hälsar alla Hultas medlemmar varmt välkomna till den nya säsongen och hoppas att ni skall trivas och ha trevligt tillsammans.

Ni som redan spelat några rundor har kunnat konstatera att i år har vintern och den kalla våren ställt till med bekymmer som vi vanligtvis inte brukar ha – greenerna håller inte den kvalitet som de brukar göra i början av säsongen. Vi är inte ensamma om problemet men kan också konstatera att många andra klubbar klarat vintern bättre än vi på Hulta. Peter Edman, bankonsulent på SGF har varit här och haft ett möte med vår banchef Kevin Collins och har också skrivit en rapport om varför banan och framförallt greenerna ser ut som de gör. Rapporten bifogas det här brevet. Läs och begrunda! Om det fina vårvädret består så hoppas och tror Kevin att greenerna skall ha återhämtat sig inom några veckor.

Klubben har som de flesta klubbar i Sverige haft tillstånd till kemisk bekämpning av golfbanan men sedan 2002 har sådant tillstånd inte medgivits. Trots detta har vi lyckats väl med att hålla hög kvalitet på vår anläggning men har också insett att med de nya och mer miljöanpassade bekämpningsmedel som nu finns så kulle det vara bra om vi fick tillstånd att vid behov bespruta våra greener någon/några gånger per år. Från klubbens sida har vi tagit kontakt med Bollebygds kommun i detta ärende och också lämnat in en ansökan om tillstånd till kemisk bekämpning. Hade sådant tillstånd funnits är det inte osannolikt att våra greener varit i bättre skick för närvarande. Se Peter Edmans rapport.

Ni som varit på klubben under våren har också sett att vår övningsgreen framför klubbhuset byggts om. Den såddes helt nyligen och det vackra vädret har gjort att gräset redan växer med god fart och förhoppningen är att den kan ianspråktas till halvårsskiftet.

Drivingrangen har fått nya mattor, linjerade dessutom för att när man övar så skall uppställning och sikte underlättas. Nya bollar anlände häromdagen och inom kort kommer också infoskyltar med måttangivelser till olika flaggor.

Under vintern/våren har en hel del arbete genomförts och bland annat har våra två balkonger fått en helrenovering. Det läckte in i taket och det var naturligtvis helt oacceptabelt men nu är allt åtgärdat och vår kostnad ligger inom budgeterat belopp.

Beträffande fastigheten och avtalet med jordägaren Ann Hagemann så stadgar avtalet att om det inte sägs upp inom 5 är från utgångsdatum så förlängs avtalet på oförändrade villkor i 7 år.  Innevarande avtal löper ut den 31 december 2022 så därför sa Ann Hagemann upp avtalet i december och inledande diskussioner om nytt långsiktigt avtal har påbörjats.

Under vintern/våren har vår DM grupp varit mycket aktiv och klubben har omnämnts i sociala medier på ett sätt som ligger i framkant bland de flesta klubbar i Sverige. Det har märkts på tillströmning av nya medlemmar så väl ordinarie som s.k. PP(prova på) medlemmar. Tyvärr har vi också tappat en del medlemmar men det är en verklighet som vi är vana vid sedan många år. Totalt sett känns det som att vi är på rätt väg med medlemsintresset för vår klubb.

Tävlingsverksamheten har börjat komma igång och i helgen som gick spelades KM foursome. Mats Kinberg och Douglas Dahlqvist tog hem mästerskapet på 72 slag. Bra jobbat och grattis till vinsten!

Nu till helgen stundar kval till årets matchspel. Vi spelar två klasser och du som gillar matchspel, anmäl dig snarast. Vår Hultavecka som vi satsar mycket på i år går av stapeln mellan 17 och 22 juli. Många av dessa tävlingar blir snabbt fullbokade så du som vill vara med, var på hugget!

I år har vi också en ny tävling som går mellan 19 april och 7 augusti, Krögarens Eclectic, där en golfresa till Irland står på spel.

Du som upplever att olika delar av ditt spel behöver förbättras, kontakta Peter Brattberg vår headpro eller Alexander Östanbäck assisterande pro för att få den hjälp du behöver. Peter och Alexander är mycket skickliga i det sätt de förmedlar sina golfkunskaper och kan helt säkert ge dig färdigheter som förbättrar ditt spel.

Till sist önskar jag er alla en härlig golfsäsong med många fina upplevelser på vår vackra bana!

Ulf Lokrantz