Torsdagsgolfen 2019

Torsdagsgolfen spelas som en tour över hela säsongen med deltävling varje vecka. Vid varje veckotävling delas poäng ut till Order-of-Merit. De 9 bästa spelarna på Order-of-Merit efter sista deltävlingen kvalar in till finalen där man gör upp om ära, berömmelse och priser! Nytt för 2019 blir en Eclectic tävling där bästa nettoscoren på varje hål under säsongens veckotävlingar ger en sammanlagd score. Torsdagsgolfens syfte är att samla klubbens många duktiga golfare mera regelbundet på klubben. Torsdagsgolfen är en naturlig mötesplats för många likasinnade golfspelare där nya kontakter och vänskaper knyts mellan medlemmar i klubben. Regelbundet spel under mer tävlingslika förhållanden gör att vi utvecklas som spelare och att vi tar tillvara på spelets idé och traditioner!

Tävlingsbestämmelser

HCP-gräns: max hcp 20 för både herrar och damer.
Tee: Vit/Gul för herrar, Blå/Röd tee för damer, med en tyngdpunkt på gul/röd tee. Dessutom är det tre gånger under säsongen möjligt att spela från valfri Tee.

Spelform: Slagspel netto.
Lokala Regler: Alltid detsamma som klubbens lokala regler vid aktuellt speltillfälle.
Speltempo: en 4-boll med duktiga golfare bör kunna ta sig runt banan på ca 4 timmar. Vi kan såklart inte styra över de som startar innan oss på torsdagar men vi vill vara ett föredöme på klubben genom låga rondtider. Snabbt spel är oftast bra och roligt spel...
Scorekort: Ett scorekort per person förs och redovisas. Scorekort lämnas i klubbhuset efter spel, i shopen eller avsedd låda i källaren, ingång på gaveln.

Resultat och Pris: Resultat för rundan och Order-of-Merit samt Eclectic kommer att finnas i GIT och på hemsidan. Pris: de tre bästa nettoresultaten och bästa bruttoresultatet belönas.

Starttider, Anmälan, Lottning, Startlista

Startavgift: 50 kr /veckotävling.
Anmälan sker via GIT från måndag morgon till torsdag kl 14:50.

Lottning sker och startlistorna redovisas ca kl 15:00. Om man kommer på efter 14:50 att man vill spela ringer man shopen så kan de anmäla er i efterhand och lägga in er i en boll.

Betalning sker via swish 0704750161.

• Starttiderna finns under "spelschema 2019" och i GIT
  • Vill spelare i ålderslag som kvalar under torsdagar vara med går det självklart bra. Anmäl detta i shopen och betala via swish., ej via GIT och lämna in ett scorekort i avsedd låda i källaren, ingång på gaveln.
  • Spelpartners och starttider inom intervallet lottas av tävlingsledningen.
    Önskemål om speciella starttider (sen/tidig väljs i GIT vid anmälan) och spel med speciell partner (ex vid samåkning) tillgodoses i den mån det är möjligt.

Obs! V.S.O.P (Valfri Starttid Och Partner) tillåts för spel med starttid innan kl12:00. För att räknas i torsdagsgolfen måste min 2 spelare i bollen ingå i tävlingen. Anmäl inte via GIT.
  • Golfbil endast mot läkarintyg.

Order-of-Merit & Final

De 9 bästa spelarna från Order-of-Merit kvalificerar sig till finalen (vid lika resultat gäller flest antal förstaplatser, därefter antal andraplatser osv.). Dessutom kommer totalsegraren att belönas efter säsongen.

Kan spelare som är topp-9 ej delta i finalen går förfrågan vidare till spelare med plats 10 på OoM o s v.

Spelare får poäng varje omgång, enligt följande

5-9 deltagare. Poäng till de 3 främsta enligt skalan 3,2,1.
10-14 deltagare. Poäng till de 4 främsta enligt skalan 5,3,2,1.
15-19 deltagare. Poäng till de 5 främsta enligt skalan 7,5,3,2,1.
20-25 deltagare. Poäng till de 6 främsta enligt skalan 9,7,5,3,2,1.
26-29 deltagare. Poäng till de 7 främsta enligt skalan 11,9,7,5,3,2,1.

30 -    deltagare. Poäng till de 9 främsta enligt skalan 15,13,11,9,7,5,3,2,1.

Eclectic

Är en tävling som spelas under alla deltävlingar. Bästa nettoscore på varje hål under hela säsongen omvandlas till en drömrond vilken redovisas på hemsidan och i GIT. Bästa totalscore efter sista deltävlingen vinner Torsdagsgolfen Eclectic samt en plats i finalen

Välkomna till bra golfspel på torsdagarna!

Thomas Dahlgren

Tävlingsledare