HULTA GOLFAKADEMI DAMLÄGER 17-18/6

Häng med på vår superhäftiga tjejhelg där du bl.a. får träna med en världsmästarinna i Long Driving och en riktigt vass elitspelare på damsidan. Förutom utvecklande träning finns det även plats för sociala aktiviteter och umgänge med god mat och dryck i en härlig herrgårdsmiljö.

Från vänster: Corinne Vidén, Sandra Carlborg & Peter Brattberg

Under en helg satsar vi på ett helt nytt träningskoncept med fokus på att hjälpa tjejer att utvecklas och öka glädjen kring golfspelet. Vi kommer prioritera träning av de slag som har störst inverkan på scoren för merparten av kvinnliga golfare. Utöver att förbättra tekniken i de olika slagen kommer vi försöka förmedla tips för att bli mentalt starkare på golfbanan. Vi kommer även ge nycklar för att säkerställa att den träning du gör blir effektiv och leder till utveckling. Här kan vi ge både ellitspelarens och golftränarens perspektiv.

Vårt Tränarteam denna helg består av golftränare men också av riktigt duktiga elittjejer. Vi tror att denna kombination kommer skapa inspiration och riktigt bra förutsättningar för att hjälpa dig att bli bättre golfare.
Läs mer om vårt tränartema nedan.

Medlemmar har förtur på kursen, i mån av plats kan även medlemmar i annan klubb delta. Alla är välkomna oavsett handicap, vi delar in i mindre grupper utifrån spelnivå under de olika träningspassen.

Pris: 1295 kr inkl 2-rätters middag med dryck lördag kväll – Se meny nedan.

Antal platser: Max 24 deltagare

Anmälan: Görs till peter@hultagk.se, ange namn, golf-id och handicap.
Sista anmälningsdag fre 2/6, först till kvarn vid överanmälan.

Lördag:
9-10 Introduktion
10-12.30 Träning Pass 1 – Chip & Pitch alt Puttning
12.30-13.30 Lunch
13.30-16 Träning Pass 2 – Chip & Pitch alt Puttning
16-16.30 Avslut & Sammanfattning
16.30-18 Dusch & Ombyte --- Mingel med fördrink och tilltugg
18-20 2-rätters Middag m dryck – Se hela menyn nedan.

* Vid träningspass 1 och 2 delas gruppen in i 2 mindre grupper. Grupperna byter träningsmoment och coach förmiddag/eftermiddag.

Söndag:
9-10 Återkoppling Dag 1 + Introduktion Dag 2
10-13 Träning Pass 3 – Clinic & Träning – Tema Slå längre med Sandra Carlborg
13-14 Lunch
14-15.30 Träning Pass 4 – Välj din träning – Chip & Pitch eller Puttning
15.30-16 Avslut & Sammanfattning

Tränarteam

Sandra Carlborg

Innehar världsrekordet för damer på 357,7 meter och är 4-faldig världsmästarinna i longdriving.

Sandra har spelat som proffsgolfare i 13 år på Europatouren, Letaccess (undertouren till Europatouren), sydafrikanska touren och dem svenska tourerna.

Nu fokuserar hon mest på longdriving och kommer att tävla 3 tävlingar i USA inkl VM. Golfchannel gör en jättesatsning på longdrive så alla tre tävlingarna kommer att vara tv-sända världen över.

När Sandra inte tränar eller tävlar älskar hon att inspirera juniorer och damer och utmana herrar! Sandra kommer kunna ge många nycklar för att skapa fart i svingen och slå längre. Hennes bakgrund inom longdriving och spel på touren är unik och blir verkligen en tillgång i vårt tränarteam denna helg!

Corinne Vidén

Corinne Vidén 20 år, startade sin golfkarriär på Hulta år 2007. Hon är idag Hultas mest framgångsrika elitspelare och tillhör eliten inom Svensk Amatörgolf då hon är rankad ca 25.a i Sverige bland juniorer och ca 65.a i Sverige bland damer. Corinne klättrar dessutom stadigt på rankinglistorna eftersom hon har en mycket positiv utvecklingskurva inom golfen då hon endast elitsatsat sedan 3 år tillbaka.

Till hösten påbörjar hon studier i USA som kommer kombineras med fortsatt golfsatsning på Sacramento State University, dit hon fått Scholarship tack vare sina resultat inom golfen. Under 2016 hade hon flertalet fina tävlingsresultat inklusive 2 vunna tävlingar, Wilson Junior Open på Borås och Gothenburg Ladies Open på Albatross. Dessutom var hon ankare i Hultas damlag som vann SM klubblag Div 2 och avancerade upp i Div 1.

Som person är Corinne oerhört utåtriktad och positiv, en sann glädjespridare. Detta i kombination med hennes golfkunskap gör henne till en perfekt del i vårt coachteam. Corinne kommer kunna dela dig med sig av värdefulla tips och råd kring hur man bör träna för att säkerställa utveckling i sin golf. Hon kommer även kunna inspirera dig som deltagare till att våga testa nya saker för att lyfta ditt golfspel en eller flera nivåer.

Peter Brattberg

Varit verksam som tränare sedan 2006, Headpro på Hulta sedan 2009. Innan tränarkarriärren har Peter spelat professionellt på Svenska Touren under ett antal år. Under den drygt 10-åriga tränarkarriärren har Peter samlat på sig mängder av erfarenhet och utbildning. Peters roll i tränarteamet denna helg blir främst att stå för struktur på vad vi lär ut och hur vi kommunicerar till dig som deltagare för att nå bästa resultat. Peter har till vardags ett tätt samarbete med Corinne kring hennes golfutveckling och förhoppningen är att kunna dela med sig en del erfarenheter från tränarens perspektiv kring spelarutveckling och golfutveckling.

MENY – LÖRDAG KVÄLL

VÄLKOMSTDRINK
Cava Brut Rosé Classico
Eller
Alkholfri Mousserande (Rosé)

+ Tilltugg
Skagenröra kanapé

VARMRÄTT
Ångkokt Rödtunga serveras med smörstekt sparris, zucchinibakelse, hummersås & potatiskaka.

Vinförslag Altos del Condor (Argentina) Druvsort: Chenin Blanc 75%, Torrontés 25%

EFTERRÄTT
Vit Chokladparfait serveras med hallonsorbet & bärkompott