Nybörjarutbildning

Medlemskap & Utbildning

För dig som är ny i golfen erbjuder vi ett mycket förmånligt paket med medlemskap, obegränsat spel på banan samt nybörjarutbildning (”grönt kort”) under år 1. Kostnad för vårt Prova-På-medlemskap är 3400 kr och gäller för dig som är 22 år eller äldre.

För juniorer 14-21 år, är kostnaden 2250kr. Juniorer som är 13 år och yngre får sin utbildning via vår juniorträning

Vår ambition är att alla nya golfare skall få bästa tänkbara möjlighet att komma igång med golfen på ett bra sätt och känna sig välkomna som nya medlemmar i Hulta Gk.

Nybörjarkursen är upplagd med en intensiv start under första veckan. Under en hel helg tränar du tillsammans med våra 2 anställda tränare. Här fokuserar vi främst på att ge dig en riktigt bra grund i de olika slag du behöver behärska för att ta dig runt en golfbana.

Under två vardagkvällar får du genom vår utbildningsgrupp bestående av klubbdomare och regelkunniga medlemmar de viktigaste grunderna kring regler, golfvett och säkerhet på banan.

Efter denna intensivvecka är du redan spelklar och kan börja kombinera träning med spel på banan.

När du sedan är igång och spelar golf på banan erbjuder vi under året ett antal uppföljningsträffar, både praktiska och teoretiska.

Frukost och lunch ingår vid praktikhelgen. Fika ingår vid alla teoritillfällen. Kursmaterial, startkit samt träningsbollar på rangen är också inkluderat i medlemskapet. Låneklubbor finns för den som behöver.

Anmälan görs genom att du ansöker om medlemskapet Prova-På senior eller junior. Du gör detta via anmälningsblanketten här på hemsidan. Ange även
vilken kurs du vill delta på, se kursdatum nedan. När vi mottagit din anmälan bekräftar vi via mail. I god tid innan kursstart får du även ett mail med all information du behöver.

* Under säsongen genomför vi även ett antal spelaktiviteter på banan för nya golfare - läs mer om detta på 54-Golfens sida.
Ansvarig för nybörjarkurserna är vår utbildningsgrupp, kontaktperson är vår huvudtränare Peter Brattberg som du når via mail peter@hultagk.se alt telefon 0730-434994.

Kursstarter 2017

Preliminära tider:
Teori onsdagar - kl 18-20
Praktik lör-sön - kl 9-16

Kurs 1
Teoriintro 1 – ons 19/4
Praktikintro – lör-sön 22-23/4
Teoriintro 2 – ons 26/4

Kurs 2
Teoriintro 1 – ons 10/5
Praktikintro – lör-sön 13-14/5
Teoriintro 2 – ons 17/5

Kurs 3
Teoriintro 1 – ons 7/6
Praktikintro – lör-sön 10-11/6
Teoriintro 2 – ons 14/6

Kurs 4
Teoriintro 1 – ons 6/9
Praktikintro – lör-sön 9-10/9
Teoriintro 2 – ons 13/9
*Uppföljning praktik & teori genomförs under vår 2018 - Datum meddelas senare.

Kurs 5
Teoriintro 1 – ons 4/10
Praktikintro – lör-sön 7-8/10
Teoriintro 2 – ons 11/10
*Uppföljning praktik & teori genomförs under vår 2018 - Datum meddelas senare.

Antal platser per kurs är max 24 personer (2 tränare)

* För kurs 4 och 5 2017 gäller vårt hösterbjudande vilket innebär att Prova-På-medlemskapet gäller från hösten 2017 och hela 2018.