Åldersseriespel

Västergötlands Golfförbund arrangerar ålderseriespel indelat Norra, Västra och Södra Västergötland, med upp till sju lag i varje åldersserie. Lagen möts i sin respektive serie, en gång på varje hemmabana. Ettan och tvåan från varje serie går sedan vidare till finalspel, första lördagen i september på någon klubb i Västergötland.

Hulta har tio åldersserielag, fyra lag för damer, sex lag för herrar. Hultas serielag möter klubbar i sin åldersgrupp, från Södra Västergötland. Vi spelar slagtävling/slaggolf brutto. Matchdagarna sker på vardagar och inför spelomgången har lagen kvalspel.

Vill du veta mer och kanske vill du själv deltaga i åldersseriespelet och representera Hulta kontakta då lagkaptenen för din åldersgrupp!

2017 - åldersindelning

Klasserna är

D30, D50, D60, D70 för damer

H30, H40, H50, H60, H70  H75

Regler åldersseriespel

regler

I syfte att bibehålla och utveckla den goda anda som kommer av välskötta åldersseriespel och då dessa innebär en kostnad för klubben har styrelsen beslutat anta följande regler.

Regler:

• Uttagningsregler: Alla som är intresserade skall ges möjlighet att delta. Lagkapten skall därför inför varje seriespelsomgång, utse sitt lag efter utfört kvalspel, förslagsvis veckan innan seriespel, där minst tre spelare har kvalificerats genom kvalspelet. Övriga platser får utses genom Wild Card. Vid 6st deltagare- 3st wild card, 5st deltagare- 2st wild card.
  • Ålder: Hulta Golfklubbs styrelse har beslutat att deltagare skall hålla sig inom sin åldersgrupp i likhet med regler för klubbmästerskap.
  • Hemsida: Lagkapten skall uppdatera hemsidan, gällande spel- och kvaldagar senast till vår årsmötet i mars. Under säsongen uppdaterar laget sin sida med resultat.
  • Kläder: Önskvärt att deltagarna vid seriespelet bär piké, slipover och/eller pullover med Hulta GK logotyp som finns att köpa i shopen till rabatterat pris.
  • Samåk gärna då det inte utgår resersättning.
  • Tävlingsledare: Laget är ansvarig Tävlingsledare, när seriespelsomgången har hemmamatch och ansvarar för inmatning av scorer, prisutdelning och rapport till VGF.
  • Träning: Under året erbjuds seriespelslagen att delta på extraträning t.ex. sving/puttningsträning och inbjuds till ev. föredrag, regelträff mm till reducerat pris.
  • Tävlingsledare/Klubbtävling: Laget är ansvarig Tävlingsledare under säsongen för en klubbtävling som Tävlingskommittén anordnar.
  • Klubbmästerskap, alla deltagare på kvalspel uppmanas delta i klubbens årliga mästerskap!
  • Vid finalspel står Hulta GK för lunch för deltagande spelare i vårt lag.
  • Hulta GK betalar startavgift till VGF, för varje lag.

Ingen greenfee erläggs vid seriespelsomgångarna. Deltagare som ej är fullvärdig medlem eller
motsvarande i sin hemmaklubb erlägger grenfee hos arrangerande klubb

SGF Senior Tour