Välkommen till D50 och säsong 2017

Seriespelet är för tjejer som fyllt 50 år eller fyller innevarande år och som tycker det är roligt att tävla i golf.

Intentionen för D50 på Hulta är att vi ska vara ett gott tjejgäng som tror på att ju mer vi tränar och kvalspelar ju bättre blir laget och roligare får vi på banan.

Information om D50-laget
Inför varje säsongstart går Inbjudan ut via mail till medlemmar 50-59 år och rekomenderat max hcp runt 25. (har du inte fått mail, men önskar vara med, kontakta oss kaptener)

Tävlingsformen vid alla tillfällen är slagtävling brutto.
På seriematch spelar fem tjejer, varav de fyra bästa bruttoresultaten sammanräknas.
I vår serie, den södra deltar sju klubbar (=35 tjejer). Vid varje seriematch utdelas sex priser, dels till de tre bästa brutto samt de tre bästa nettoresultaten. Matcherna spelas på tisdag eftermiddag, vid sex tillfällen under säsongen.

Uttagning
Inför varje serieomgång har vi kvalspel om de 5 platserna i laget oftast söndagen närmast inför matchen. Även om du inte kan komma från jobbet alla tisdagar, är du välkommen till kvalspel, för att få en go golfrunda. Spelschema för kval och matcher kommuniceras liksom anmälan till kval via mail.

Är du intresserad att får mer information, och/eller komma med i laget,
kontakta oss lagkaptener:

Pia Berntsson    070-5112906   pia.berntsson@gmail.com

Bitte Andersson 070-8658895   bitte.m.andersson@gmail.com

Summering säsong 2017 : D50 SERIESPELSVINNARE!

Oerhört stark laginsats från D50!

Ett härligt gäng, mixat i vanlig ordning gamla och flera nyuppflyttade spelare inför säsongen.
Årets matcher har spelats av Pia Berntsson, Bitte Andersson och Annette Lundin-Larsson, Mia Carström, Kattis Löfving, Marita Johansson, Gunnel Kämpe och Rose-Marie Grüne. (bild på laget kommer!)

I första omgången som spelades i Borås blev vi överraskande tvåa, efter hemmalaget som scorade överlägset bäst. Så våra vidare förväntningar stod att Borås skulle bli det tuffaste laget, och vår förhoppning och mål stod till en möjlig finalplats. Därefter i följande omgångar, studsade både bollar och scorer till vår fördel och vi vann överraskande tre omgångar på raken (Herrljunga, Alingsås och Hulta). Femte omgången i Ulricehamn, efter semesterupphåll var vi kanske lite spända och med tidgare vinster i bagaget, började ställa lite högre "krav" på vår egen prestation, vår placering blev därmed en fjärde plats med två slag till tredje plats och Borås vann och fick möjlighet att ta in på oss. Det gjorde ju samtidigt att det var öppet inför 6:e och sista avgörande matchen i Mark 22 aug. Vi skulle dock vinna serien, om vi sämst blev trea, om Borås blev etta, kanske ändå inte en omöjlighet.

Omgång 6) på Mark GK i bländande solsken, gjorde Hultas D50 det igen! Tog hand om lagvinsten med två slags mariginal just före Borås. Vi knapade ihop 38 poäng av max 42.

Vi oerhört stolta och glada över lagets insats.

Nu näst gäller:
Seriespelsfinal på Falköpings GK lördag 2 september, dit är alla D50 välkomna till spel där även DM där D50 avgörs.