Friskvårdsbidrag 2018

Hej alla medlemmar i Hulta GK!

För en dryg vecka sedan kom Högsta förvaltningsdomstolen med en dom avseende friskvård som innebär att delar av golfspelet är accepterat inom ramen för det så kallade friskvårdsbidraget som många företag tillämpar.

Skatteverket var snabba att tolka domen och Svenska Golfförbundet skickade ett mail (för mer info se längst ned i mailet) till golfklubbarna om vad det innebär för dig som medlem i en golfklubb.

Följande kan konstateras:

Du som betalar din årsavgift, medlemsavgiften på 1000 kr samt en spelavgift på 1000 – 4200 kr beroende på vilken medlemsform du valt, kan få spelavgiften betald av din arbetsgivare om det finns ett friskvårdsprogram på ditt företag. Högsta medgivna bidrag är 5000 kr under 2018.

Andra golfrelaterade utgifter som är godkända är kostnader för träning på rangen (årskort eller enstaka tillfällen), träningskostnader för våra pros (paket eller enstaka lektioner). Du avgör själv vad som passar dig bäst. Enda förutsättningen är att din arbetsgivare har ett friskvårdsprogram som erbjuds alla anställda.

Styrelsen och ledningen för Hulta GK hoppas och tror att detta kan bli ett lyft för hela Golfsverige. Vi önskar dig lycka till med din golf under 2018.

För styrelsen och Hultas klubbledning

Ulf Lokrantz