Corinne Vidén i Californien

Corinne åkte den 12:e augusti till Californien och här kommer en rapport från henne

Yes, här kommer lite summering av första säsongen i USA från planet hem från Hawaii!

Jag trivs jättebra i Sacramento, laget, coacherna, skolan, banorna - allt är kanon! Framförallt vädret då jag inte sett regn i Californien sen jag kom hit.

Vi har olika banor vi spelar & tränar på men är främst på Del Paso där vi har medlemskap, en jättebra Country Club 15 minuter med bil från skolan.

Vi är fem stycken spelare som spelar för laget, de andra 3 är med på vissa tävlingar men tävlar då individuellt. Det är utöver mig, Sofie Babic som också kommer från Sverige, hon kom 2a i Washington & 3a i New Mexico individuellt. En kanonbra tjej som har samma värderingar & prioriteringar som mig. Hon jobbar stenhårt & är väldigt stabil. Det är även superskönt att prata lite svenska ibland med ;) Sen har vi Julia Becker, hon kommer från Las Vegas. En himla skön & långtslående tjej. Sen har vi systrarna Madan, Astha & Nishtha, från Indien. De är väldigt omtänksamma & vassa i närspelet. Nishtha avslutade på en tredje placering nu i Hawaii samt slog rekordet för lägsta scoren för skolan på -5. Det som är unikt med vårt lag är att vi alla är topp spelare, vi har alla haft bäst score i laget någongång.

Vi spelar 54 hål per tävling. Banorna vi tävlar på är omkring 5600 meter (ungefär som Hultas gul tee). Jämfört med i Sverige så är det inte lika ”trixiga”, utan fler raka driverhål. Men greenerna är väldigt mycket svårare överlag, stora, ondulerande och snabba.

Det har varit en händelserik säsong med mycket olika väderförhållanden då vi tävlat i 4 olika stater. Är väldigt tacksam över att få vara här och spela på så fräcka banor och miljöer. Att resa är verkligen så himla roligt, vi upptäcker även så mycket mer än bara golf. Paus från vardagen samt plugget är väldigt behövligt lite då & då.

Vår första tävling spelades i Washington State den 17-18 September. Det var kallt, regnigt & blåsigt. Vi avslutade på en andra placering, jag hade scorerna 75,73,76 och avslutade delad 10 individuellt.

Andra tävlingen spelades i Colorado, Vale. Det var en annorlunda tävling då mitt lag vann vår ”serie” förra året kvalificerade de oss vidare till denna tävlingen, här var det väldigt många bra lag och spelare med. Vi hade alla en mindre bra andra runda vilket gjorde att vi avslutade på en trettonde plats. Jag hade scorerna 75,81,73.

Tredje tävlingen vann vi i New Mexico med 20 slag. Extremt roligt, jag hade bästa scoren i laget efter 2 varv & gick i ledarbollen. Jag avslutade sen på en åttondeplats med scorerna 71,73,75 efter lite trubbel på green.

Årets sista tävling spelade vi på Hawaii, vilket var helt fantastiskt! Vi avslutade på en tredje placering som lag. Här var gräset annorlunda (Bermudagräs) vilket var ovant för mig. Beroende på hur gräset ligger kan de vara snabbare/långsammare, mindre/mer lutning. Jag hade scorerna 77,72,77.

Jag har haft en lång säsong med start från mars, nu är både kropp & knopp väldigt trött. Överlag är jag väldigt nöjd med mitt långa spel under dessa 4 tävlingarna, har även utvecklat mitt spel runt greenen. Behöver dock lägga i ett par växlar för att förbättra min puttning. Hade såklart velat prestera bättre resultatmässigt, men tar med mig en hel del erfarenheter från min första collegesäsong. Har skaffat mig bra överblick vad jag behöver träna inför nästa säsong, vilket jag ser extremt mycket fram emot efter 3 månaders hårdträning!