Torsdagsgolfen 2018

Torsdagsgolfen spelas som en tour över hela säsongen med deltävling varje vecka. Vid varje veckotävling delas poäng ut till Order-of-Merit. De 9 bästa spelarna på Order-of-Merit efter sista deltävlingen kvalar in till finalen där man gör upp om ära, berömmelse och priser! Torsdagsgolfen har som syfte att samla klubbens många duktiga golfare mera regelbundet på klubben. Vi hoppas att detta blir en naturlig möteplats för många likasinnade golfnördar där nya kontakter och vänskaper knyts mellan medlemmar i klubben. Regelbundet spel under mer tävlingslika förhållanden gör att vi utvecklas som spelare och att vi tar tillvara på spelets idé och traditioner!

Tävlingsbestämmelser

HCP-gräns: max hcp 20 för både herrar och damer.
Tee: Vit/Gul för herrar, Blå/Röd tee för damer, med en tyngdpunkt på gul/röd tee.

Spelform: Slagspel netto.
Lokala Regler: Alltid detsamma som klubbens lokala regler vid aktuellt speltillfälle.
Avståndsmätare: Tillåtet.
Speltempo: en 4-boll med duktiga golfare bör kunna ta sig runt banan på ca 4 timmar. Vi kan såklart inte styra över de som startar innan oss på torsdagar men vi vill vara ett föredöme på klubben genom låga rondtider. Snabbt spel är oftast bra och roligt spel...
Scorekort: Ett scorekort per person förs och redovisas. Scorekort lämnas i klubbhuset efter spel, i shopen eller avsedd låda i källaren, ingång på gaveln. 
Resultat och Pris: Resultat för rundan och Order-of-Merit kommer att finnas i GIT. Pris hämtas i shopen tidigast på måndag veckan efter.

 

Starttider, Anmälan, Lottning, Startlista

Startavgift: 40 kr /veckotävling.
Anmälan sker via GIT från onsdag morgon till torsdag kl 14:50.

Lottning sker och startlistorna redovisas kl 15:00. Om man kommer på efter 14:50 att man vill spela ringer man shopen så kan de anmäla er i efterhand och lägga in er boll.

Betalning sker via swish 0704750161, i shopen innan start eller i greenfeefacket om shopen är stängd.

  • Starttiderna finns under "spelschema 2018" och i GIT
  • Vill spelare i ålderslag som kvalar under torsdagar vara med går det bra. Anmäl detta i shopen, ej via GIT och lämna in ett scorekort efter ronden.
  • Spelpartners och starttider inom intervallet lottas av tävlingsledningen.
    Önskemål om speciella starttider (sen/tidig) och spel med speciell partner (ex vid samåkning) tillgodoses i den mån det är möjligt.

    Obs! V.S.O.P (Valfri Starttid Och Partner) tillåts för spel med starttid mellan kl 8:00-11:00. För att räknas i torsdagsgolfen måste min 2 spelare i bollen ingå i tävlingen. Anmäl inte via GIT.
  • Golfbil endast mot läkarintyg.

Order-of-Merit & Final

De 9 bästa spelarna från Order-of-Merit kavlificerar sig till finalen (vid lika resultat gäller flest antal förstaplatser, därefter antal andraplatser osv.).

Kan spelare som är topp-9 ej delta i finalen går förfrågan vidare till spelare med plats 10 på OoM o s v.

Spelare får poäng varje omgång, enligt följande

6-9 deltagare. Poäng till de 3 främsta enligt skalan 3,2,1.
10-14 deltagare. Poäng till de 4 främsta enligt skalan 5,3,2,1.
15-19 deltagare. Poäng till de 5 främsta enligt skalan 7,5,3,2,1.
20-25 deltagare. Poäng till de 6 främsta enligt skalan 9,7,5,3,2,1.
26-29 deltagare. Poäng till de 7 främsta enligt skalan 11,9,7,5,3,2,1.
30 -    deltagare. Poäng till de 9 främsta enligt skalan 15,13,11,9,7,5,3,2,1.

 

Eclectic

Är en tävling som spelas under alla deltävlingar. Bästa nettoscore på varje hål under hela säsongen omvandlas till en drömrond vilken redovisas på hemsidan och i GIT. Bästa totalscore efter sista deltävlingen vinner Torsdagsgolfen Eclectic.

Anmälan via mail till thomas.dahlgren@tele2.com

Kostnad 100 Kr för deltagande i Torsdagsgolfen Eclectic. Betalas via Swish 0704750161  eller i shopen. Dina scorer börjar rapporteras efter betalning,

 

Välkomna till bra golfspel på torsdagarna!

 

Thomas Dahlgren

Tävlingsledare

 

Telefon 0704 205904

Swish 0704750161  el QR kod